Over ons
Over ons

De verkeersveiligheid Groep Nederland en e-Driver Solutions starten deze alliantie om impact te maken op de verkeersveiligheid in Nederland. Wij kunnen dit alleen samen met anderen bereiken. Daarom zijn wij op zoek naar zoveel mogelijk maatschappelijk betrokken werkgevers en partijen die zich bij onze alliantie aansluiten.

Onze krachten bundelen

Ieder jaar op de eerste dinsdag van november organiseren wij de Stop Verkeersongevallen Dag. Dit is een bijeenkomst van alle werkgeversorganisaties die betrokken zijn bij de landelijke Alliantie Stop Verkeersongevallen. We gaan dan met elkaar in gesprek over de volgende onderwerpen:

  • Welk mobiliteitsbeleid leidt tot de grootste afname in het aantal ongevallen?
  • Hoe stimuleer je medewerkers om veilig rijgedrag te omarmen en dat te blijven doen? 

Tijdens de bijeenkomst delen we de best practices die we in het voorgaande jaar hebben verzameld met elkaar. Zodat we kunnen profiteren van de gezamenlijke denkkracht en ervaringen van de organisaties in onze alliantie en zo onze krachten bundelen.

De Alliantie Stop Verkeersongevallen is een nieuwe community van maatschappelijk betrokken werkgevers en organisaties die de verkeersveiligheid in Nederland willen verbeteren. Werkgevers en organisaties die zich aansluiten bij de alliantie dragen actief bij aan de veiligheid van hun eigen medewerkers en van de grootste risicogroepen in het verkeer:

  • fietsers en e-bikers
  • schoolgaande kinderen
  • autorijdende senioren

Alliantie ondersteunt alle werkgevers

We stellen onze best practices gratis beschikbaar op deze website voor alle werkgevers van Nederland. Zodat iedereen voordeel heeft van onze inzichten en oplossingen, en we samen de verkeersveiligheid in Nederland verder kunnen verbeteren.

Steeds een stapje veiliger

Ook geven we op de Stop Verkeersongevallen Dag landelijk extra aandacht aan het voorkomen van ongevallen met zakelijk wegverkeer. Bovendien stellen we ieder jaar nieuwe gratis trainingen beschikbaar aan fietsers en e-bikers, schoolgaande kinderen en autorijdende senioren. De best practices voor werkgevers en de trainingen voor deze risicogroepen zijn ons cadeau aan Nederland.

Founding partners:

De Verkeersveiligheid Groep Nederland heeft als missie om het Nederlandse verkeer veiliger te maken. Dit doen wij als hét instituut voor veilige en duurzame mobiliteit vanuit Rijvaardigheidscentrum Lelystad én op locatie. Op de hypermoderne locatie vindt u een trainings-/slipbaan waar wij voor diverse opdrachtgevers uit het hele land uiteenlopende trainingen mogen verzorgen. Naast losse trainingen nemen wij de zorgplicht van de Nederlandse werkgevers graag uit handen door het inventariseren, opstellen en uitvoeren van een verkeersbeleid.

e-Driver Solutions creëert innovatieve oplossingen voor werkgevers die het belangrijk vinden dat hun medewerkers veilig aan het verkeer deelnemen met minimale CO2-uitstoot. Voor de zakelijke markt richten we ons op personenauto’s, bedrijfswagens en de transportsector.

Met de Alliantie Stop Verkeersongevallen ontwikkelen we ook gratis online verkeersveiligheidstrainingen voor de kwetsbare risicogroepen in het verkeer, zoals schoolgaande kinderen, autorijdende senioren, fietsers en e-bikers.