Hoi! Leuk dat je kijkt.

Jij wilt toch ook veilig naar school en weer terug? Ik weet zeker dat je ouders ook willen dat je elke dag weer veilig thuiskomt. Ik wil je daar graag bij helpen. Daarom heb ik een leuke videotraining voor je. Hij duurt ongeveer 14 minuten. Ik weet zeker dat je er iets aan hebt.

Is het bijvoorbeeld verstandig om een helm te dragen op de fiets?

Nou, wat denk je?

In deze training ontdek je precies hoe het zit. Doe je mee?

Tom van Kessel

Training voor scholieren

Doorloop de training en zorg dat je veilig op weg bent. Tom en Vincent dagen je uit!

Duur: 14 min.

Deel deze training:

‘Na het zien van de training met Tom en Vincent let ik echt veel beter op en ik zet mijn mobiel op stil zodat ik niet afgeleid kan zijn als ik naar school fiets!’

Emma (12 jaar)

Voor jongeren

Veilig op weg

Deze videotraining voor scholen is speciaal ontwikkeld om het risicobewustzijn van jongeren tussen 10 en 14 jaar te vergroten. Groepsdruk en de sociale omgeving spelen hier een belangrijke rol bij.

Aanpak

Met een beproefde interactieve methode leren jongeren van rolmodellen hoe verkeersrisico’s ontstaan en hoe je ze kunt voorkomen. Jongeren hebben zelf invloed op de inhoud van de trainingen. Ze kunnen namelijk via social media vragen stellen aan Tom van Kessel, bekend van tv. Vervolgens gaat Tom in de training op onderzoek uit en geeft hij uitleg over manieren om verkeersrisico’s te verkleinen. De training is met name bedoeld voor scholieren die net naar het middelbaar onderwijs gaan en is geschikt voor alle jongeren tussen 10 en 14 jaar.

Jongeren maken kans om mee te doen

Na de training kunnen jongeren via social media hun vragen over risico’s in het verkeer indienen. Als hun vraag wordt uitgekozen, maken ze kans op een rol in de volgende videotraining.

10.000 minder verkeersongevallen

Inzet in de klas

Het is heel eenvoudig om de videotraining in te zetten in de les. Start de training en pauzeer de video bij een vraag om de leerlingen actief te betrekken. Wat denken zij dat het goede antwoord is? Klik het gekozen antwoord aan. In de video wordt vervolgens automatisch het juiste antwoord gegeven, inclusief uitleg en feedback. De videotraining duurt ongeveer 15 minuten.

Meer dialoog met groepjes

Breng het gesprek op gang door de klas in groepjes te verdelen. Wijs per groep een woordvoerder aan en laat ze een paar minuten samenwerken om het eens te worden over hun antwoord. Geef bijvoorbeeld een punt per goed antwoord: dit competitieve element draagt bij aan de groepsdynamiek. In deze opzet duurt de training ongeveer 30 minuten.

10.000 MINDER VERKEERSONGEVALLEN

Inzet thuis

Leerlingen kunnen de training ook thuis volgen en hem doorsturen naar klasgenoten en vrienden. Ook kunnen ze zelf een vraag indienen via social media.

Hoe ziet de training verkeersveiligheid voor scholieren eruit?

Doorloop de videotraining voor scholieren en leer hoe je veilig op weg gaat. Ieder jaar wordt de training vernieuwd. De onderwerpen zijn:

10.000 minder verkeersongevallen

Waarom is dit nodig?

De afgelopen 14 jaar was het aantal doden en gewonden in het verkeer nog niet zo hoog. De overheidsdoelstelling van de helft minder verkeersslachtoffers in 2030 lijkt daarmee verder weg dan ooit.

Daarom slaat een groeiende groep maatschappelijk betrokken bedrijven de handen ineen met de landelijke Alliantie Stop verkeersongevallen. Ons doel: per jaar 10.000 verkeersongevallen voorkomen.