Draag bij aan 10.000 minder verkeersongevallen per jaar

Draag bij aan 10.000 minder verkeersongevallen per jaar

De afgelopen jaren was het aantal verkeersongevallen nog niet zo hoog als nu. Veel wegverkeer is zakelijk. Als werkgever heb je dus veel invloed op de verkeersveiligheid.

Daarom zijn we met een groep van maatschappelijk betrokken werkgevers en organisaties de landelijke Alliantie Stop Verkeersongevallen gestart. Ons doel: per jaar 10.000 verkeersongevallen voorkomen.

10.000 MINDER VERKEERSONGEVALLEN

Draag bij aan de veiligheid van je medewerkers

Draag bij aan de veiligheid van je medewerkers

Werkgevers die zich aansluiten bij de Alliantie Stop Verkeersongevallen bieden hun werknemers de verkeersveiligheidstrainingen van e-Driver aan.

  • Bewezen methode die stimuleert om veilig en duurzaam te rijden
  • Elke 6 weken gepersonaliseerde online training van 3-4 minuten
  • Focus op versterken van risicobewustzijn en handelingsperspectief
  • Resultaat: werknemers zijn beter in staat om ongevallen te voorkomen
  • Al meer dan 1 miljoen e-Driver-trainingen gevolgd

Draag bij aan gratis trainingen voor kwetsbare risicogroepen

Draag bij aan gratis trainingen voor kwetsbare risicogroepen

Met een deel van de licentiekosten voor e-Driver ontwikkelen we jaarlijks gratis verkeersveiligheidstrainingen voor de kwetsbare risicogroepen in het verkeer. Voor iedere medewerker die jij een e-Driver-training aanbiedt kunnen maar liefst 20 kwetsbare weggebruikers kosteloos een op maat gemaakte online training volgen.

Training voor scholieren

Ben jij tussen de 10 en 14 jaar en ga je vaak met de fiets naar school? In deze videotraining leer je hoe je veilig aan het verkeer deelneemt en veilig weer thuiskomt.

Training voor senioren

Benieuwd hoe u het risico op een auto-ongeluk verkleint? Deze videotraining helpt u daarbij. Een goede voorbereiding maakt het verschil.

Training voor fietsers en e-bikers

Wist je dat er steeds meer ongelukken zijn met fietsers en e-bikers? In deze videotraining leer je hoe die ongelukken ontstaan. En hoe je ze kunt voorkomen.

Jouw organisatie profiteert van deze 5 voordelen

e-Driver helpt jouw medewerkers hun handelingsperspectief te verbeteren en zo verkeersrisico’s te verkleinen. En dat betekent: minder verkeersongevallen.

Minder verkeersongevallen betekent automatisch een lagere schadelast. Een veilige rijstijl is bovendien een duurzame rijstijl.

Met e-Driver geef je invulling aan je CSR-doelstellingen en werkgeversaansprakelijkheid. Hiermee onderscheidt jouw organisatie zich als maatschappelijk betrokken onderneming, wat afstraalt op je medewerkers en klanten.

Je ontvangt de erkenning Ambassadeur Stop Verkeersongevallen: een bewijs dat jullie organisatie zich committeert aan haar sociale verantwoordelijkheid en CSR-doelstellingen.

Met het keurmerk Veilig en Duurzaam op weg tonen werkgevers aan dat ze hun medewerkers ondersteunen bij veilige en duurzame verkeersdeelname.

95%
vindt e-Driver interessant
voor collega’s

(Onderzoek VeiligheidNL)

22%
gemiddelde afname aantal
ongevallen *

(TÜV Rheinland)

8,5%
reductie brandstofverbruik en
CO2-uitstoot *

(TÜV Rheinland)

* Indien organisatie implementatierichtlijn niveau 3 toepast.

“De verkeersveiligheid in Nederland staat voor een uitdaging. De verkeersonveiligheid neemt helaas toe, waardoor onze doelstelling van een halvering van het aantal verkeersslachtoffers in 2030 steeds verder uit beeld verdwijnt. Verkeersonveiligheid is een maatschappelijk probleem en moet maatschappelijk worden opgelost met alle partijen die hier een rol bij kunnen spelen.

Deze nieuwe aanpak met creatieve technieken zoals e-Driver, waarbij diverse partijen de handen ineenslaan, vinden wij enorm waardevol. Hierdoor kunnen automobilisten en chauffeurs, maar ook de risicogroepen die steeds vaker betrokken zijn bij verkeersongevallen zich veiliger gedragen en meer rekening met elkaar houden.”

G. Hegeman, afdelingshoofd Verkeersveiligheid, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Zo’n groot doel behaal je alleen samen

We kunnen het niet zonder jouw hulp

Wil jij samen met ons verkeersincidenten voorkomen en bijdragen aan duurzaamheid? Met dit online programma bereik je beide: je medewerkers worden gestimuleerd om veiliger te rijden met minder uitstoot. En jouw organisatie draagt bij aan kosteloze verkeersveiligheidstrainingen voor de kwetsbare risicogroepen in het verkeer.

Zo geef je waardevolle invulling aan je CSR-doelstellingen en werkgeversaansprakelijkheid. Hiermee onderscheidt jouw organisatie zich als maatschappelijk betrokken onderneming, wat afstraalt op je medewerkers en klanten. Bovendien kan de aanpak een flinke kostenbesparing opleveren.

Vul je gegevens in en onze adviseurs nemen contact met je op.