Blog: November 2023
Hoe ontwikkel je een training voor schoolgaande kinderen?

Bij e-Driver Solutions staat de verkeersveiligheid van schoolgaande kinderen altijd hoog in het vaandel. Ongeveer 10 jaar geleden werkten we samen met acteurs van de kinderserie Spangas aan ons succesvolle verkeersveiligheidsprogramma ‘Vet Veilig’. Dit programma kreeg gedurende 6 à 7 jaar veel aandacht in de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Leestijd: 2 min.

Dankzij dit programma kunnen docenten op een interactieve manier in de klas trainingen verzorgen. Bovendien bestaat de mogelijkheid om de training via e-Driver naar kinderen te sturen, zodat zij deze ook thuis kunnen volgen. Deze aanpak biedt flexibiliteit en bevordert de verkeersveiligheid zowel in schoolklassen als in de thuisomgeving van kinderen.

Voor jongeren door jongeren

Gebaseerd op de vorige adaptieve trainingsmethode hebben we in 2023 opnieuw een innovatieve training ontwikkeld. Deze keer wilden we de doelgroep nog meer betrekken. Naast een slimme trainingsmethode en boeiende communicatie vinden we het essentieel om rolmodellen in te zetten om jongeren bij dit onderwerp te betrekken.

Tijdens het ontwikkelproces werd duidelijk hoe waardevol het is om jongeren actief te betrekken bij het voorkomen van ongelukken. We zijn ervan overtuigd dat gedragsverandering aanzienlijk haalbaarder wordt wanneer de doelgroep zelf een actieve rol speelt in het leerproces. Hoewel het soms anders lijkt, viel het ons op dat jongeren wel degelijk bezig zijn met hun veiligheid, vooral als je ze erbij betrekt. Ze kwamen zelfs met unieke ideeën die ons verraste en waar we zelf niet direct aan hadden gedacht. Deze ervaring heeft onze overtuiging in het cruciale belang van de actieve betrokkenheid van jongeren bij het bevorderen van veiligheid alleen maar versterkt.

Samen werken aan 10.000 minder verkeersongevallen

Samen met influencers en jonge weggebruikers hebben we een inspirerende trainingsaanpak ontwikkeld voor de komende jaren. Deze aanpak richt zich op het vergroten van risicobewustzijn en handelingsperspectief. Het actief betrekken van jongeren staat centraal bij het bevorderen van verkeersveiligheid. Gezamenlijk zetten we nu de volgende stap, met als doel ervoor te zorgen dat iedereen weer veilig thuiskomt. We betrekken ook jongeren bij het doel van de alliantie om 10.000 verkeersongevallen te voorkomen.